Épület törlésére vonatkozó vázrajz az Önkormányzat bontási igazolása alapján készíthető el.

A Földhivatal Műszaki Osztályára a vázrajzot - záradékolásra, és egyben az épület ingatlan-nyilvántartási térképről való törlésre - ennek az engedélynek a birtokában tudjuk leadni, valamint ingatlan-nyilvántartási kérelmet kell kitölteni, hogy a tulajdoni lapról is törlésre felkerüljön az építmény.

Az ingatlan pontos adatainak ismeretében (község, helyrajzi szám) a földhivataltól (8 nap) adatszolgáltatást kérünk, és - a tulajdonossal egyeztetett időpontban  - elvégezzük a helyszíni mérést. A méréskor kitöltetjük az ingatlan-nyilvántartási kérelmet, elkérjük a bontási igazolást, mivel ezeket a Hivatalhoz benyújtjuk. Ekkor kérjük el a munkadíjat, valamint az igazgatási díjat (6 600.- Ft), melyről a földhivatal számláját, valamint az érkeztetett vázrajz példányát a Megrendelő részére megküldjük.

Az adatok átvétele után elkészítjük a változási (épület törlési) vázrajzot, és leadjuk a Földhivatalhoz. A munkarész záradékolásával az épület az ingatlan-nyilvántartási térképről törlésre kerül, majd a Műszak átadja az iratokat az Ingatlan-nyilvántartásnak, és ezzel a tulajdoni lapról is törlésre felkerül az épület.

Rövidíthetjük az ügyintézést, ha előre megkérjük az adatokat, megmérjük a helyszínt, és amikor a bontási igazolás a rendelkezésre áll, már a kész munkarészeket kell csak leadni.

Letölthető nyomtatványok:

  Földhivatali nyomtatványok.pdf
  Földhivatali nyomtatványok.rtf

Parcella Geodéziai és Méréstechnikai Kft.
  2100 Gödöllő, Rómer Flóris u. 9.
  +36 30 9 34 35 36
  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  47° 34' 57.4787"
          19° 22' 18.54514"

  EOV: 674 400, 248 800"