2013-tól változás!!!!

Az érvényes építési engedély alapján felépített épületek, építmények használatbavételi engedélyt kapnak. Ehhez az eljáráshoz földhivatal által záradékolt épület feltüntetési vázrajzra van szükség.

Ez azonban nem csak kötelező, hanem a tulajdonos érdeke is, hiszen ezzel biztosítható, hogy a nyilvántartási térképen, és a tulajdoni lapon is megjelenjen az épület.
Cégünk évente több száz épület feltüntetési vázrajzot készít ügyfeleink megelégedésére.

Fontos, hogy

  • jogszabályváltozás miatt 2013-tól a vázrajzot az építéshatósághoz kell benyújtani a használatba vételi engedélyezési eljáráshoz.
  • nem lakóház esetén (garázs, medence, gazdasági épület, stb.) további díjakat kell fizetni a földhivatal felé, 
  • ingatlan-nyilvántartási kérelmet kell kitölteni, hogy a tulajdoni lapra is felkerüljön az építmény, és befizetni az igazgatási díjat. (jelenleg 6 600.- Ft/hrsz)
  • elegendő telefonon, faxon, vagy e-mailen megadni az ingatlan adatait, valamint a megrendelő elérhetőségét, nem kell személyesen megjelenni irodánkban. 
  • a földhivataloknál 2013-tól van lehetőség soron kívüli eljárásra, melynek díja 10 000.- Ft / hrsz. 


A Földhivatal Műszaki Osztályára a vázrajzot záradékolja, az építéshatósági engedély alapján az ingatlan-nyilvántartás az épületet/építményt az  ingatlan-nyilvántartási térképen és a tulajdoni lapra feltünteti.

Az ingatlan pontos adatainak ismeretében (község, helyrajzi szám) a földhivataltól (8 nap) adatszolgáltatást kérünk, és - a tulajdonossal egyeztetett időpontban  - elvégezzük a helyszíni mérést. A méréskor kitöltetjük az ingatlan-nyilvántartási kérelmet, mivel ezeket a Hivatalhoz benyújtjuk. Ekkor kérjük el a munkadíjat, valamint az igazgatási díjat (6 600.- Ft), melyről a földhivatal számláját, valamint az érkeztetett vázrajz példányát a Megrendelő részére megküldjük.

Az adatok átvétele után elkészítjük a változási (épület feltüntetési) vázrajzot, és leadjuk a Földhivatalhoz. A munkarész záradékolásával az épület az ingatlan-nyilvántartási térképre kerül, azt a tulajdonosnak megküldjük az építéshatósági ügyintézéshez.

Rövidíthetjük az ügyintézést, ha megrendelésnél 10 000,- Ft / hrsz soronkívüli eljárási díjat a földhivatalhoz befizetünk.

  Ingatlan nyilvántartási kérelem.rtf

  Ingatlan nyilvántartási kérelem.pdf

Parcella Geodéziai és Méréstechnikai Kft.
  2100 Gödöllő, Rómer Flóris u. 9.
  +36 30 9 34 35 36
  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  47° 34' 57.4787"
          19° 22' 18.54514"

  EOV: 674 400, 248 800"